Un dels esdeveniments més esperats de l’any a la progressista ciutat de Tel Aviv és la marxa per l’orgull de les comunitats LGTBI+. Enguany, la cita s’ha centrat en reivindicar els drets dels col·lectius bisexuals, i ha reunit unes 200.000 persones, entre elles 30.000 turistes. Els dies previs, Tel Aviv ja acull multitud d’activitats per començar a escalfar motors de cara a la gran cita.

CANAL 33, CANAL 3/24 (CATALUNYA), 2017.

L'any 1948 va tenir lloc la Declaració d'Independència d'Israel. Immediatament després va esclatar la primera guerra araboisraeliana, que va acabar amb victòria decisiva per a Israel. Cada any, quan s'apropen aquestes dates, els jueus celebren la independència i reten homenatge als compatriotes morts en el conflicte. Paral·lelament, els palestins commemoren la catàstrofe humanitària, política i econòmica que van suposar aquells fets.

CANAL 33, CANAL 3/24 (CATALUNYA), 2017.

Els àrabs beduïns, una comunitat d’unes 230.000 persones concentrada al sud d’Israel, són un dels grups més perjudicats del país a nivell social, polític i econòmic. Des que es va fundar l’Estat jueu han patit sistemàticament polítiques discriminatòries que els han obligat a canviar diverses vegades de casa, sense que se’ls arribin a reconèixer mai els seus drets sobre la terra.

CANAL 33, CANAL 3/24 (CATALUNYA), 2017.

L’any 1994, la família Khoury va decidir obrir la primera fàbrica de cervesa de Palestina a la petita localitat cristiana de Taybeh. Des d’aleshores, porten més de dues dècades superant amb èxit tots els problemes amb els quals han de bregar, i que van des dels pals a les rodes que els posa Israel fins al reduït mercat de què disposen al seu voltant.

CANAL 33, CANAL 3/24 (CATALUNYA), 2017.

La primera edició de l'Exposició de Música Palestina, celebrada durant tres dies a la ciutat de Ramallah, ha brindat una oportunitat a una vintena d'artistes revelació locals per demostrar el seu talent als agents musicals vinguts de diferents parts del món.

CANAL 33, CANAL 3/24 (CATALUNYA), 2017.

La comunitat jueva ultraortodoxa és un dels grups més tancats i retrògrads de tot Israel, i es caracteritza per viure en barris aïllats on els codis de conducta són extremadament rígids i estrictes. Anualment, però, fins a un 10% de la comunitat pren la decisió de marxar-ne per començar una vida totalment diferent.

CANAL 33, CANAL 3/24 (CATALUNYA), 2017.

Please reload